Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Répa, retek, mogyoró

Répa, retek, mogyoró

Bejárták a világsajtót azok a képkockák, amelyeken az Internazionale Milano csatára, Marcus Thuram hátranyúl és – hogy kell ezt finoman mondani? – megmogyorózza Stefan Savicot, az Atletico Madrid védőjét a keddi BL negyeddöntőben. A #metoo mozgalom rögtön szexuális agressziót kiáltott…

Sorsszerűség, avagy vak véletlen csupán, hogy a #metoo hashtagot egy Alyssa Milano nevű színésznő indította világhódító útjára, Thuram keresztneve pedig Marcus, de azt minden bizonnyal kevesen gondoltuk volna, hogy Diego Simeone csapatának akármelyik középhátvédje valaha is bárminemű agresszió áldozatává válhat. Főleg Savic, aki miatt a Wanda Metropolitano stadion nézőterének első két sorába nem is szoktak jegyet adni, mert az ott ülőket is agyonrúgja. Ráadásul egész Európában a madridi játéktéren kell a leggyakrabban cserélni a gyepet, mert ahová ő lép, ott bizony nem szokott többé kinőni a fű.

Az Atletit csíkozott mezük miatt a riválisok matracosoknak is szokták csúfolni, talán ez indíthatta be a francia csatár fantáziáját, mert Stefan – noha Firenzében is játszott – nem feltétlenül egy Rómeó, és végképp nem egy Júlia. 

Igaz, Franciaországban nővel már falun sem divat!

(Zárójel. A BLM mozgalom kussolt, mert számukra ezúttal nem jött ki a pasziánsz: most az erőszaktevő volt negró színesbőrű, az áldozat pedig fehér. Igaz, Savic montenegrói, és ebből talán még ki lehetett volna hozni valamit, de még ők is túlzásnak érezhették.)

Jóllehet a MeToo alá- és fölérendeltségi viszonyt feltételez, az agresszió elkövetésének pillanatában 2-2-es döntetlenre állt a továbbjutás, úgyhogy ez sem állja meg a helyét. Savic persze fájdalmas arccal esett össze, hátha ki tudná állíttatni az ellenfelét, de a rigók nem angolok lengyelek voltak, ők pedig már sok ilyent láttak a Brda Przechlewo-Granica Ruptawa megye kettes rangadón.

Az Inter edzője persze azonnal lecserélte a csatárát, nehogy újból lyukra fusson további, hátsó gondolatai támadjanak, de a két játékos jellemzően még a pályán kibékült egymással. Thuram elnézést kért, aztán elkérte Savic telefonszámát jót nevettek a történteken.

Savic később sem vágta magát a woke-sajtó által elvárt áldozati báránypózba, mert a mérkőzés utáni nyilatkozatában csak azt nehezményezte, hogy ugyan Thuram nem hívta meg előtte vacsorázni váratlanul érte a dolog, de az ilyesmi elő szokott fordulni a focipályákon.

(Zárójel. Az egyik legelhíresültebb hasonló jelenet a később Hollywoodban színészi karriert befutott Vinnie Jones és Paul Gascoigne közt történt, amin a két egykori játékos még harminc évvel később is jól tudott szórakozni.)

Persze, Gascoigne sem ment soha a szomszédba egy kis mókáért...

Bár nem biztos, hogy nem deríti ki valamelyik stréber, güzü aktivista, hogy közismert alkoholproblémái az ominózus eset után kezdődtek!

 

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.