Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Midnájt tangó

Midnájt tangó

Sajtóhír: “Ritkán szenved izomsérülést Lionel Messi, aki edzői tanácsra csakis éjfél előtt szexel, ha másnap meccs vár rá. Még Pep Guardiola javasolta neki a barcelonai években és ez – úgy tűnik – azóta is előnyére van a világbajnok argentinnak.”

(Hálószoba)jelenet egy felvonásban

Szereplők: Leo Messi és felesége, Antonella

Helyszín: Egy barcelonai luxusvilla hálószobája, éjfél előtt pár perccel. A nagy, baldachinos ágyon egy -  az argentín válogatott 10-es mezébe öltözött  - férfi fekszik. A félig nyitva hagyott fürdőszobaajtón keresztül a női testápolás diszkrét zajai szűrődnek ki. A távolban a Sagrada Familia kivilágított körvonalai látszanak, az éjjeliasztalon csak egy Aranylabdából átalakított lámpa ég.

 

Leo: Mi a fenét pepecselsz még, Antonella?

Antonella: Jaj, hagyjál már békén, Leo. Még itt sem lehet egy nyugodt percem? Különben is, fáradt vagyok…

Leo: Dios mios, ugyan mitől vagy fáradt? Mit csináltál egész nap?

Antonella: Szerinted könnyű itthon három gyermekkel, Leo? Magától lesz rend és tisztaság? A vacsora pedig megfőzi saját magát, hogy kész legyen, mire hazaérsz?

Leo: Hát akkor miért fizetjük a dajkát, a házvezetőnőt, a szakácsot és a takarítónőket, Antonella? A sofőrt, a kertészt és azokat a gorillákat, akik a reklámszatyrokat hordozzák utánad a mallban? Hát lopom én a pénzt, Antonella? Gyere már. Becsszóra, elviszlek Párizsba…

Antonella: Túl sokat ettem, Leo. És korán is kell kelnem.

Leo: Csak egy szezámmagos csírasalátát ettél. És mi az úristenért kell korán kelned, Antonella? Madre mia. Csak azt ne mondd, hogy reggel hatra hívott a fodrász? Vagy a műkörmös. Esetleg a szempillás. Ne adj Isten, a kozmetikus vagy az fehérnép, amelyik a szájkontúrt vagy mi a búbánatos nyavalyát csinál? És akkor a pedikűrösről, a sminktetoválóról, és még ki tudja milyen dúsítóról vagy éppen gyérítőről nem is beszéltem, hogy az a kerítésen futkorászó cabrón tenné pasarlo a puta madre-ba a cojones de mierda-t.

Antonella: Ne káromkodj, Leo. Különben is kezdek megbetegedni. Fáj a torkom…

Leo: Most gyógyultál meg két napja.

Antonella: Ja, tényleg. Hát akkor még nem jöttem helyre teljesen. De a kedvenc tévésorozatom is kezdődik lassan.

Leo: A Vad Angyal? Que barbaridad, hombre! Még ez is. Ráadásul az a maricón, Pique egész nap azzal dicsekszik az öltözőben, hogy ők naponta hányszor, hol és hogyan csinálják Shakirával.

Antonella: Hagyjál már azzal a vékony seggű putana-val, Leo. Semmi mást nem tud, csak rázni a Super Bowl szünetében. Hányingerem van tőle. Főleg mikor mosolyogni kell a fotósok kedvéért. Egy-két évet adok még nekik és úgy összemennek, mint a tej. Ha Piquének van egy kis esze, keres egy fiatalabbat…

Leo: Na tessék, elmúlt éjfél. Mikor jössz már?   

Antonella: Elmúlt? Akkor most. Holnap meccsed van, jön az Osasuna.

Leo: Aj, cabrón!

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.