Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Hoppá!

Hoppá!

A BBC szerint a brit védelmi minisztérium titkos információkat tartalmazó e-maileket küldött Oroszország egyik közeli szövetségesének, Malinak. A leveleket az amerikai hadseregnek szánták, amely a „.mil” domain-nevet használja, de egy szerencsétlen kifelejtette a középső betűt…

(Zárójel. Mondjuk a Pentagonnál sem lettek volna biztonságosabb helyen a titkos információk. Emlékszünk még a huszonegy éves Jack Teixeirára, aki idén áprilisban szivárogtatott ki – szintén véletlenül – szigorúan titkos adatokat az ukrán ellentámadásról. Jól is szórakoznánk, ha a tyúkeszűek nem lennének atomhatalmak, az indítógomb pedig nem a vén szenilisnél lenne, aki nem tudja megkülönböztetni a kecsesen ringó fecskét a recsegve fingó kecskétől sem.) 

Egy klasszikus amerikai vicc ugrik be.

Történt, hogy egy középkorú minneapolisi házaspár eldöntötte egy különösen fagyos télen: Floridába mennek felmelegedni hétvégére. Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték harminc évvel azelőtt. Munkahelyi programjuk miatt azonban nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába.

Péntek este a férj levelet szeretett volna küldeni a feleségének a szállodából, ám véletlenül kihagyott az e-mail címből egy betűt, s anélkül, hogy észrevette volna, elküldte a levelet … Houstonba, egy újdonsült özvegynek, aki a férje temetéséről érkezett haza, és éppen eldöntötte, hogy elolvassa a részvétnyilvánításokat.

Szerető feleségemnek

Időpont: 2005 október 13., péntek
Tárgy: Megérkeztem

Drága Szerelmem!

Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógép is van itt, és lehet e-mailt küldeni a szeretteinknek. Az imént érkeztem és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre, és már nagyon várom, hogy találkozzunk.

Remélem, hogy az utazásod ugyanolyan nyugodt és csendes lesz, mint az enyém. 

U.i. Itt lent tényleg olyan meleg van, mint mondták!

Az eredeti hírre visszatérve mindennek a teteje, hogy a Financial Times kiderítette: az elmúlt tíz évben több mint tízezer téves e-mail ment Maliba a világ minden tájáról, és erről egy bizonyos Johannes Zuurbier holland internetes vállalkozó számolt be, aki a nyugat-afrikai ország domainjét kezeli.

Lehetséges, hogy az oroszok USA-nak szánt e-mailjéből is lemaradt a középső betű, és így végül Ukrajna kapta be meg?

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.