Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Hillaryous!

Hillaryous!

Még a mesékben is inkább zsémbes, hitvány szipirtyókról vasorrú bábákról esik szó, semmint bölcs, kedves anyókákról, így nem volt meglepő, hogy a híradások sokat foglalkoztak Hillary Clinton legújabb nyilatkozatával.

A Monica-show óta tudjuk, hogy a volt First Lady sohasem tudta tisztességesen használni megfékezni a nyelvét, és ez most sem volt máshogy.

Külügyminisztériumi portréja leleplezésekor – miközben Bill a gyakornokhölgyeket mustrálgatta – azt találta mondani, hogy az oroszok egészen biztosan be fognak avatkozni a jövő évi amerikai elnökválasztásba (is).

(Zárójel. Ugyebár beavatkoztak 2016-ban, és be akartak avatkozni 2020-ban is. Hillary fejében, ha a republikánusok nyernek, akkor sikeresen, ha a demokraták, akkor sikertelenül. Mindkettőt CIA vizsgálat cáfolja, de a volt külügyminiszter és elnökjelölt valahová elkallódtatta ezeket a leveleket…)

Attól tartva, nehogy Billnek ideje legyen kimenni szaxofonozni, azt nem árulta el, hogyan is képzeli el mindezt.

Az a helyzet – hacsak az oroszok nem fedeznek fel 4-5 millió Szibériában elhunyt amerikai állampolgárt, akiket levélben leszavaztatnak – meglehetősen nehéz is lenne.

Nekünk, magyaroknak, viszont lenne pár ötletünk.

Először is, New Yorkban, San Franciscóban, Los Angelesben, Las Vegasban, Chicagóban, Philadelphiában és természetesen Washington DC-ben az oroszok állítsanak fel kellő méretű zárt ládikákat, ahová aztán az amerikaiak elhelyezhetnék az összekuporgatott rubeljeiket, egymást követő sorszámozással ellátott százas és ötszázas címletekben. Az így összegyűjtött bankókat aztán Trump egyik bizalmi embere bevihetné beváltani dollárra a Federal Reserve-höz, majd készpénzbefizetéssel elhelyezhetné az időközben megalapított, mondjuk a 99 Movement nevet viselő egyesület bankszámlájára.

Másodsorban nevezzenek ki az Egyesült Államokba egy konzervatív, nagycsaládos férfit nagykövetnek, aki ortodox húsvétkor vacsorára hívja Trumpot, Robert de Nirót és az Alkotmánybíróság néhány tagját, akikkel elbeszélget az illiberális társadalmi berendezkedés felsőbbrendűségéről. Felesége, a csinos ex-Miss Russia vörösre festett és vodkával töltött tojással fogja őket kínálni.

A nagykövet aztán indítson egy Yankee, go home! elnevezésű plakátkampányt szerte a világon, majd személyesen vezesse a texasi Austinban sorra kerülő anti-LGBTQ és anti-BLM Pride-menetet.

(Zárójel. Később akár tarthatna egy sajtótájékoztatót, ahol bejelentené, hogy Oroszország Észak-Koreából és Kínából vásárolt nagy hatótávolságú rakétákat és Cár-harckocsikat szállít Kubának, illetve megtagadhatná a Sports Illustrated főszerkesztőjének az oroszországi beutazást.)

Végül pedig a Twitteren felköszöntené az öreg Joe-t születésnapján: “Nu, Biden, pogodi!”

Ha mégsem sikerülne, ne nálunk reklamáljanak!

 

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.