Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Elvira

Elvira

Senki sem gondolhatta komolyan, de végül mégiscsak letérdeltünk Mark Rutte Hollandiájától. Igaz, hogy a röhögéstől, de a lényegen ez mit sem változtat…

A múlt hét péntekén jelentette be Mark Rutte kormányfő, hogy lemond, és vele együtt bukott a holland kormány is. Lemondásának okáról azt állította, hogy nem tudott megegyezni migránsügyben a koalíciós partnereivel, de mondott ő már sokmindent: ifjúsági vezetőként legalizálni akarta az állatokkal való szexuális kapcsolatokat és a gyermekrontást, kormányfőként pedig – többek között – oltási botrányba, iszlamista terroristák finanszírozásába és többrendbeli, folytatólagosan elkövetett nyílt színi hazudozásba is keveredett. Keresve sem találhattak volna jobb miniszterelnököt...

Lemondásának azonban más oka volt. Péntek este tudomására jutott ugyanis, hogy másnap egy férfi farkára fejére helyezik a holland női szépségverseny győztesének járó koronát, és ezt a szégyent már ő sem bírta volna elviselni. Egy dolog a zoo- és pedofília vagy a terroristák támogatása, de úgy tűnik, van amitől ő is undorodik.

(Zárójel. Amúgy mozgalmas hétvégén van túl Hollandia, mert szintén szombaton ismerte el Vilmos Sándor holland király országa rabszolgatartásban vállalt szégyenletes szerepét. Hollandia utolsó európai országként 1863-ban tiltotta be a rabszolgaságot, de kevesen tudják, hogy a búr kifejezés a holland boer szóból származik, ami ékes nyelvükön parasztot jelent. Ezzel - gondolom - elintézettnek tekintik a dolgot...)

Az újdonsült szépségkirálynőt ünneplő sajtó aztán megírta, hogy a “történelmet író” Rikki Valerie Kollé nyolcévesen kezdte meg “büszke utazását”, tizenegy esztendősen változtatta meg a nevét Rikről Rikki Valerie-re, és 16 éves volt, amikor elkezdte a hormonterápiát. Nemátalakító műtétjére idén januárban került sor.

E fiúból szépségkirálynő lesz, akárki meglássa – mondhatták anno betépett felvilágosult szülei.

A sebek még be sem hegedtek, tehetjük hozzá mi, és máris felülhetett – igaz, óvatosan – a holland szépségkirálynőknek járó trónra, ami arra is feljogosítja, hogy részt vegyen idén a Salvadorban sorra kerülő Miss Universe-döntőn.

(Zárójel. Amúgy ez sem lesz egyszerű kaland. Egy salvadori, transzneműeket segítő szervezet január végén jelentette be egy bizonyos Camila eltűnését. Kiderült, hogy Camila tavaly egy menekültkaraván tagjaként egészen az USA határáig zarándokolt, ahol megtagadták(?!) tőle a belépést. Süket fülekre talált, és hazatérte után egy sáncban találtak rá a holttestére, ami a közép-amerikai ország genderfluiditási toleranciájáról bizony elárul egyet s mást.)

És ha valaki abban reménykedne, hogy Baranyi Krisztina csak nem indul el szépségversenyen ez nem fordulhat elő nálunkfelé, az üljön ki egy ferencvárosi padra (előtte persze gondosan ellenőrízze, hogy megszáradt-e a festék rajta), és gondolkodjon el a veszprémi bíróság azon ítéletén, miszerint a fotón látható Imre “Elvira” úrhölgy igénybe veheti a Nők 40 korkedvezményt.

Amit azért vezetett be a kormány, hogy a gyermeket/gyermekeket szülő és felnevelő anyákat támogassa.

Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy Elvira nem szült gyermeket, de különben ízig-vérig nő lehet, mert – és ez lehet a veszprémi bíróság döntésének egyetlen ésszel felérhető oka – az orgazmust már egészen kiválóan képes színlelni…

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.