Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Az influenszer

Az influenszer

“Nem az a fontos, hogy kit követ ma a nagyobb vagy kisebb tömeg – a tanítás lényege a fontos” – mondta egykor az első punk, azaz Sztálin apánk. Pedig 1953-ban bekövetkezett halála óta még bő ötven évet kellett várni a Facebookra…

S azután még legalább tizenöt-húszat, amíg úgy istenigazából beütött az influenszer-jelenség.

Az influenszer szitokszót melléknévi igenevet ugyebár a közösségi médiában hírnevet szerzett tartalomalkotókra használjuk, akik népszerűségüknek köszönhetően befolyásolni képesek a követőiket, akár véleményformálás, akár fogyasztói viselkedés tekintetében.

Ki ne szeretne egy általában mindenféle ismeret nélküli celebtől tanácsokat, javaslatokat és helyzetértékeléseket elfogadni, amelyek nélkülözhetetlenek a világ működésének ok és okozati összefüggéseinek feltárásában, megértésében  és megoldásában?

És ki az az idióta, akinek nincs szüksége egy kontroll nélküli önkéntes tanácsadói és szakértői véleményre, amelynek alapján berendezheti a saját életét?

Melyik amerikai első- és másodszavazó tudná figyelmen kivül hagyni például Taylor Swift alapos geopolitikai és gazdaságtani elemzéseit útmutatását, miszerint szavazz a jó öreg Joe bácsira?

Mikor milyen jól tátogtat és táncikál, és milyen menő cuccokat hord…

És hogy a fenébe ne menj el demonstrálni Budapesten arra a pedofíliaellenes influenszerceleb-gigamegatüncire, amelyiknek egy közismert gyermekrontó volt az egyik főszervezője és főszónoka?!

(Zárójel. Most már ilyen is van. Az influenszerekcelebek többé nem elégednek meg a fotelharcos státusszal, immáron az utcára is kimerészkednek. Persze szigorúan pártsemleges alapon…)

A gigamegatüncin tartott nagyívű beszédében VV Zsolti köztudott buzi homoszexuális tartalomkészítő, ellenzéki aktivista azt találta mondani – többek között, nyilván –, hogy “odakint most szörnyek járnak, és nekünk fel kell ismernünk őket”.

Egészen nyilvánvalóan méretes és bűzlő vaddisznó rontott a rózsalugasba, hiszen Zsolticink nemrég vallotta be nyilvánosan, hogy egy kiskorú fiútól kért és kapott, illetve küldött is neki pornográf tartalmú képeket, amit – csak halkan jegyzem meg – az érvényben lévő Btk. 204. §-a két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel honorál.

Tényleg, előfordulhat, hogy senkinél nem volt egy tükör a tüntetésen? A sok önimádó és hiú celeb közül senkinél?

Sem Till Attilánál, sem Csobot Adélnál, sem Istenes Bencénél, sem Azahriánál? Nagy Ervinnél és Puzsér Róbertnél sem volt? Mert azt, hogy Csonka Picinél, Alföldi Robinál és Lakatos Márknál nem volt, úgysem hiszem el…

(Zárójel. VV Zsolti transzvesztita művészként, Melanie fedőnév alatt kezdte a pesti éjszakában, innen egyenes út vezetett a Való Világba, majd az RTL Klub műsorvezetői székébe, karrierjének csúcspontja pedig az volt, hogy a baloldali összefogás pártjai – minden bizonnyal Sztálin apánk előtti tisztelgésként – őt kérték fel 2021-ben az október 23-i rendezvényük műsorvezetőjének.)

Zsolti aztán hosszan ecsetelte az erőszakba torkollt erőszakmentes tüntetésen a reménytelen magyarországi élethelyzeteket és mélyszegénységet, miközben a Facebookra feltöltött influenszerkedő képei és élménybeszámolói alapján éppen kéthetes thaiföldi luxusnyaralásáról tért haza, ahol férjével együtt felhőtlenül  hajókáztak, napoztak, vízitúráztak és snorkeleztek.

Tükör nem volt, rendben van. De egy böhöm nagy szeneslapát sem került elő sehonnan?

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.