Blog

 

„|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.”
Weöres Sándor: Kisfiúk témáira
#
Az asszony nem ember!

Az asszony nem ember!

Az amerikai Anheuser-Busch vállalat értéke az elmúlt hetekben több mint 5 milliárd dollárral zuhant, mert népszerű Bud Light sörüket Dylan Mulvaney transznemű influenszerrel kezdték reklámozni.

Az eladások brutális visszaesését bárki megjósolhatta volna, akinek volt alkalma megtekinteni Kid Rock Twitterre feltöltött videóját, amin az amerikai rocksztár nemes egyszerűséggel géppuskával lövöldöz pár doboz Bud Light-ra.

A dolog úgy kezdődött, hogy Mulvaney április 2-án közzétett egy videót az Instagramon, amely a Bud Light számára hirdetett versenyt #budlightpartner hashtaggel. A videóban bemutatta azokat a díszdobozokat is, amelyekre az ő képmását nyomtatták, az influenszer „365 Days of Girlhood” sorozata előtt tisztelegve. 

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy olyan márka, mint a Bud Light – amelyik mélyen kötődik a kékgalléros (értsd: konzervatív) Amerikához – egy transznőt válasszon, khm…, reklámarcnak. De hiába gondolták úgy a marketingesek, hogy megérett az idő rá, csúfosan megbuktak: kiderült, hogy az emberek többsége – hogy kell ezt písziül mondani? – heteronormatív és látott már sort a női WC előtt viszolyog a marhaságtól, főleg, ha sörről van szó.  

(Zárójel. Dylan egy év alatt változott át férfiból nővé, a reklámkampány ezt volt hivatott ünnepelni „365 nap – Lánykor” címen. A fordítás nem pontos, hosszú ó-val találóbb lenne. Ráadásul a Nike egyszer már befürdött Mulvaney kisasszonnyal, akivel úszódresszeket reklámozott. Gondolom, a domborzati viszonyok miatt… Go woke, go broke!) 

Az átváltozás eredményét látva azonban több mint érthető, hogy a Pamela Anderson cickóin nyolcvanas-kilencvenes években szocializálódott Kid Rock miért érezte úgy, hogy a Bud Light egy életre elvette a kedvét a sörivástól.

Pedig ő is tudja: a sörnek sohasem fáj a feje, hidegen a legjobb és egész hónapban élvezheted. No meg nincs anyja, nem felesel és megoszthatod a barátaiddal is.

És mégis fegyver után nyúlt…

Szerintem meg kellene hívjuk Székelyföldre.  

Nálunkfelé már akkor falugyűlést hirdettek, mikor a Csíki Sör bejelentette, hogy ezentúl alkoholmentes sört is fognak gyártani.  

Ha megtudja, hogy itt a sör nem alkohol és a medve nem játék, el is fog jönni.

Ha pedig azt is megtudja, hogy nálunk nemhogy az asszonynak öltözött férfi, de maga az asszony sem ember, ingyen fog koncertezni a szentsimoni falunapon.

Miért?

„A humor égszínkék celofánjába be lehet csomagolni a napi gondok elnyűtt és véres alkatrészeit.”


Bohumil Hrabal

Adatvédelem

A blog látogatásával kapcsolatban semmilyen információt nem tárolok, ennélfogva nem is osztom meg harmadik féllel. A cookie-k használata bármikor letiltható a böngésző beállításainak módosításával. A tartalmat szerzői jogok védik, hozzájárulásom nélkül nem tehető közzé az online vagy nyomtatott médiában.